29 lutego o godzinie 13.00 zapraszamy na wyjątkowe warsztaty!
Kuchnia koreańska należy do najzdrowszych i najsmaczniejszych na świecie. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukru. Do przyrządzenia większości dań używa się naturalnych i sezonowych składników. Zgodnie ze wschodnią filozofią jedzenie ma być nie tylko ucztą dla zmysłów, ale także lekarstwem dla organizmu. Ważny jest również sposób podania potrawy, harmonia smaku, wygląd i kolorystyka.
Podczas warsztatów opowiemy o koreańskiej tradycji kulinarnej. Warsztaty obejmą także praktyczną naukę sporządzania kimchi, które każdy z uczestników przygotowuje o smaku dostosowanym do preferowanego przez siebie stopnia ostrości.
Zapewniamy produkty potrzebne do produkcji kimchi, ręczniki papierowe i jednorazowe rękawiczki. Uczestniczy proszeni są o przeniesieni ze sobą własny nóż i deskę oraz miskę i litrowy słoik (kimchi nie lubi plastiku).
Warsztaty płatne 50zł w dniu warsztatów. Liczba miejsc ograniczona.
Kontakt i zapisy: Magda Skrzeczkowska, tel. 609-895-471, e-mail: pamtajs@op.pl